Ekonomi Topluluğu

Başkent Üniversitesi'nin en aktif ve en dinamik topluluklarından birisi olan Ekonomi Topluluğu, İktisat bölümü Türkçe ve İngilizce program öğrencilerinin kurduğu bir topluluktur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ağırlıkta olduğu çalışma grubu ve etkinlikler tüm üniversite bölümlerinden öğrencilerin katılımına açıktır.

Topluluk, düzenledikleri seminerler, zirveler ve sosyal sorumluluk projeleri ile yurt içi ve yurt dışı platformlarda Başkent Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlamaktadır. Yeniliğe açık, meraklı, keşfetmeye ve üretmeye hevesli üyeleri geleceğin iş dünyasına hazır, vizyon sahibi ve İktisat alanında yetkin bireyler olmayı hedeflemektedir.

BET Faaliyetleri Nelerdir?

Ekonomi Kürsüsü: İktisat alanında özellikle gündemde olan ve merak edilen konular ile davet edilen ekonomistler ve akademisyenlerin konuşmacı olduğu seminerlerdir.

Kariyer Etkinlikleri: Her biri farklı amaç ve konuşmacı kitlesine sahip ve genel olarak farklı sektörlerden alanında yetkin kişilerin kariyer öykülerini anlattığı ve öğrencilere ilham olabilecek söyleşiler yaptığı "Uzmanından Dinle", "Kariyer Günleri", "Mezunlar ile Tea&Talks", "Career Talks" ve "Pazarlama 101" adı altında etkinlikler düzenlenmektedir.

Kadın Zirveleri: Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftası ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde gerçekleştirilen etkinliklerdir.

Sektörün Enleri: Farklı üniversitelerin toplulukları ile ortak olarak düzenlenen ve farklı sektörlerden öğretim üyelerinin katılımı ile düzenlenen etkinliktir.

Elçi Kürsüde: Farklı ülkelerin büyükelçilerinin ağırlandığı; ekonomik ve politik konuların ele alındığı etkinliklerdir.

Yurt Dışında Eğitim ile ilgili Danışmanlıklar

Sosyal Sorumluluk Projeleri: Köy Okullarına Yardım kapsamında düzenlenen kermeste hem para hem de kitap yardımları; II.Kadın Zirvesi anısına hatıra ormanı gibi projelerde yer almaya özen gösterilmektedir.

BET Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Özlem Aytaç

BET Yönetim Kurulu Üyeleri

Başkan: Gül Bilge Akdemir - 21993897@mail.baskent.edu.tr

Başkan Yardımcısı: Deniz Zeynep Bilen - 2200956020@mail.baskent.edu.tr

Genel Sekreter: Arzum Ela Dursun - 220095717@mail.baskent.edu.tr

Sayman:  Mert Şatıroğlu - 22098360@mail.baskent.edu.tr

Yazman ve Organizasyon Komitesi Koordinatörü: Ataberk Demirkol 22095500@mail.baskent.edu.tr

Sosyal Medya ve İletişim Koordinatörü: Deniz Fedakâr Akgün  21893487@mail.baskent.edu.tr

Kurumsal İlişkiler Koordinatörü: Zeynep Erol  22093492@mail.baskent.edu.tr